Latarbelakang green backgorund  yellow backgorund  blue backgorund  pink backgorund  Default Font Default  Warna Font Merah  Biru  Hijau Font Style Arial Tahoma San Serif    |    Kecilkan Saiz Huruf   Besarkan Saiz Huruf    |   Sokongan Suara W3C W3C Bantuan petalaman
     Lupa Katalaluan
logo_head
W3C Panels
E-Mail

 


24/03/2016 : mesyuarat penyelarasan sdsi bil.1/201624 Mac 2016, Temerloh - Mesyuarat Penyelarasan SDSI Bil.1/2016 telah diadakan bertempat di Kampungstay Desa Murni, Temerloh, Pahang. Mesyuarat telah dipengerusikan oleh Ketua Penolong Pengarah (Pemantauan), Tuan Haji Mohd Afandi Bin Abd Rani. Mesyuarat telah dihadiri oleh wakil dari semua Pejabat Daerah dan Tanah serta beberapa agensi pelaksana di Negeri Pahang.

Pada sesi mesyuarat, taklimat pembangunan usahawan telah disampaikan oleh SME Corporation Negeri Pahang dan SIRIM Negeri Pahang. Demo Sistem Maklumat Usahawan Negeri Pahang (SMU 2.0) turut disampaikan oleh PPPN Pahang. SMU 2.0 dijangka akan mula digunakan pada bulan Mei 2016 oleh semua pejabat daerah dalam usaha mengumpul maklumat usahawan-usahawan di negeri ini.

Selain meninjau perkembangan Kampungstay, lawatan turut diadakan ke Lebah Tualang, Bukit Cermin, Temerloh dan Kraftangan Ukiran Kayu, Temerloh. Cenderahati kepada para usahawan telah disampaikan oleh Tuan Haji Mohd Afandi bin Abd Rani.Sumber : Nik Fatisrabina Bt Nik Ismail
Tarikh Kemaskini: 04/04/2016 (3.30 petang)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Penafian : PPPN Pahang tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kehilangan data atau kerugian disebabkan penggunaan maklumat dalam laman ini.
[Paparan Terbaik resolusi 1024 x 768 [IE 7.0++/Firefox/Google Chrome/Safari/Opera]